jollycons-[category]/icons/svg/icon-ui-1-close Created with Sketch.

Je hoeft niet ver te zoeken om jouw IT omgeving zo veilig mogelijk te houden. Juist niet! Dutchnetworks & Allround Benefits lanceren namelijk een nieuw en compleet anti-ransomware pakket voor bedrijven. Endpoint protection software van Dutchnetworks en een cybersecurityverzekering van Allround Benefits. Lekker lokaal en persoonlijk.

Geef cybercriminelen geen kans

De afgelopen jaren is cybercriminaliteit exponentieel gegroeid. Bedrijven vergissen zich nog regelmatig in de gevaren die online op de loer liggen, zoals ransomware bijvoorbeeld.

Ransomware is een computervirus (malware) wat de computer of bestanden kaapt, en deze gegevens vervolgens versleutelt waardoor ze niet meer toegankelijk zijn. De criminelen proberen vervolgens jouw organisatie, een losgeldbedrag (de ‘ransom’) te laten betalen om weer toegang te kunnen krijgen tot de versleutelde bestanden.

Hoe kun je besmet raken met ransomware?

Je kunt op verschillende manieren besmet raken met ransomware. Het virus kan verstopt zitten in bijvoorbeeld advertenties op websites of bijlagen of links in e-mails. Vaak wordt de ransomware verspreid middels een e-mail. In de bijlage van de ontvangen e-mail zit het virus verstopt. Wanneer je deze opent, verspreidt het virus zich en krijg je de melding dat je computer en/of bestanden niet meer toegankelijk zijn. Na het betalen van een geldbedrag, beloven de criminelen de toegang te herstellen.

Ransomware zet bedrijven op zijn kop

Als je IT-omgeving gegijzeld wordt door ransomware, komt je bedrijfsvoering ernstig in het geding. Klanten kunnen wellicht geen bestellingen meer plaatsen, facturen worden niet betaald of verstuurd en de salarisadministratie ligt plat. Ook loop je kans op reputatieschade als zakelijke relaties en klanten horen dat je netwerk gegijzeld is en zij zich daardoor bijvoorbeeld zorgen gaan maken of hun gegevens misschien ook zijn buitgemaakt. Ransomware neemt sinds enkele jaren wereldwijd toe en is in principe gericht op elke organisatie die niet voldoende maatregelen heeft getroffen.

Wat kun je doen om ransomware te voorkomen?

Er bestaat helaas geen wondermiddel dat volledige (100%) bescherming biedt tegen ransomware. Je kunt het de criminelen zo moeilijk mogelijk maken door middel van het creëren van awareness bij de gebruiker, het installeren van endpoint protection software op laptop of pc en het afsluiten van een cybersecurityverzekering.

Wereldwijde bescherming, lokale service

Dutchnetworks en Allround Benefits hebben de handen ineen geslagen om dit voor bedrijven toegankelijk te maken. Dutchnetworks zorgt voor de bescherming aan de voorkant en Allround Benefits zorgt voor bescherming aan de achterkant. Op de eerste plaats zorgt Dutchnetworks dat de computers beschermd zijn tegen ransomware, maar omdat dit niet 100% te garanderen is,  biedt Allround Benefits aanvullend de speciale cybersecurity verzekering aan. Deze verzekering zorgt ervoor dat indien je te maken krijgt met ransomware, de kosten vergoed worden en ook de gemiste omzet gedekt is.

Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met Patrick van der Vlist (Allround Benefits – patrick@allroundbenefits.nl) 078 620 1000 of Arjan Van den Kieboom (Dutchnetworks – arjan@dutchnetworks.com) 088 099 0500.