Nieuws

Enquête 2018

Jaarlijks wordt een vragenlijst rondgestuurd onder de Zwijndrechtse ondernemers.

Klik op onderstaande link voor de resultaten van de jaarlijkse enquête over hoe het Zwijndrechts bedrijfsleven het in 2018 economisch gedaan heeft.

 

Enquête

ARA Art Fair

In het weekend van 10 november aanstaande organiseert Van der Valk Hotel ARA de ARA Art Fair.

Een heel weekend in het teken van kunst, in de breedste zin van het woord.


Vrijdag 9 november wordt de Fair feestelijk geopend! 

Als blijk van waardering voor de samenwerking nodigt Van der Valk Hotel ARA U (als OVZ-lid) en uw partner of collega graag uit voor de exclusieve preview van de ARA Art Fair. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 21.00 uur. 
Een ontspannen en informele avond waarbij u onder het genot van een culinair walking dinner en heerlijke wijnen kunt genieten van alle soorten kunst. 

Lees meer

Persbericht

Logo GemeenteZwijndrecht

Pendelvervoer tussen station en bedrijventerreinen Groote Lindt en De Geer gestart

Maandag 1 oktober 2018 is de proef met pendelvervoer op de bedrijventerreinen Groote
Lindt en De Geer in Zwijndrecht gestart. Tot en met het einde van het jaar rijdt er van
maandag tot en met vrijdag in de spits een pendelbus rechtstreek van het station naar de
bedrijventerreinen en terug. Het pendelvervoer is collectief georganiseerd. "Pendelvervoer in
Nederland is niet uniek, maar het vervoer collectief organiseren met het bedrijfsleven wel",
zegt Ad van den Berg van Park Trust, dat de bedrijventerreinen beheert.


Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) overhandigde vrijdag 28 september
2018 de sleutels aan de eerste chauffeur van de pendelbus. "Alternatieve vormen van
vervoer zijn meer dan welkom", aldus Van Dongen. "We zien de parkeerdrukte op en rond de
bedrijventerreinen namelijk alleen maar toenemen."

Lees meer

Sandelingenknoop op A16 gaat op de schop

SandelingenknoopRijkswaterstaat gaat de Sandelingenknoop op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht op de schop gooien. Door het knooppunt aan te passen wordt de weg beter benut en verbetert de doorstroming.

Vanaf zondagnacht 13 mei voert Vermeulen Groep in opdracht van Rijkswaterstaat gedurende negen nachten en de weekenden van 25 mei en 1 juni werkzaamheden uit aan de op- en afritten tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, oftewel de Sandelingenknoop.

 

Lees meer

Bijeenkomst april 2018 || Privacywet

Op 3 april hebben we met elkaar weer het e.e.a. nieuws geleerd omtrent de naderende privacywet.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een nader dienstverleningsaanbod, neem dan contact op door te klikken op de naam van Dhr. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De PowerPointpresentatie vindt u hier.

Prioriteiten wensen bedrijfsleven richting gemeente/politiek

Zwijndrecht, januari 2018.

ONTSLUITING BEDRIJVENTERREINEN NAAR A 16

Voor het bedrijfsleven in Zwijndrecht is het van groot belang dat de lokale bedrijventerreinen een goede ontsluiting hebben naar de snelweg A 16. Op dit moment is er een veel te grote concentratie op de ontsluiting via de Munnikensteeg/viaduct Bakestein (Sandelingenknoop).

  • De afrit van de “Blauwe Brug” (ooit speciaal aangelegd ter ontsluiting van bedrijventerrein Groote Lindt) moet voor vrachtverkeer richting Dordrecht/Breda gedurende piekuren weer opengesteld worden voor vrachtverkeer.
  • De Munnikensteeg moet qua inrichting (rotondes) aangepast worden voor het vrachtverkeer (dus actie richting Waterschap).
  • Samen met de Gemeente Hendrik Ido Ambacht moet er scherp op worden toegezien dat de door het Rijk toegezegde aanpassing van de Sandelingenknoop ook daadwerkelijk in 2018 uitgevoerd wordt. (Deze aanpassing zal het
    congestieprobleem slechts zeer ten dele oplossen).

Lees meer

Uitnodiging politiek debat

werkgevers Drechtsteden

Dordrecht, 7 september 2017


Politiek debat voor werkgevers in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40 in Dordrecht, op 5 oktober aanstaande


Geachte heer/mevrouw,


Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Werkgevers Drechtsteden heeft hierop al een voorschot genomen door een speerpuntenboekje op te stellen dat de gemeenteraadsfracties kunnen gebruiken bij de formulering van hun partijprogramma’s. In dit boekje worden doelen genoemd die essentieel zijn om de Drechtsteden in balans te krijgen. Volgens de WD is die balans er pas als er sprake is van een krachtige regionale en economische samenwerking waarbij daadkracht en realisering de richting bepaalt en niet het formuleren van plannen de boventoon voert. Deze regio benadering maakt het mogelijk om de lokale krachten, de lokale accenten en de lokale identiteit te behouden en verder te versterken.

Lees meer

Lancering Economic Development Board op Ondernemersontbijt

22-05-2017

'Investeer komende tien jaar 7,5 miljard in Drechtsteden'


Overheden en bedrijfsleven zijn op weg in de komende tien jaar 7,5 miljard euro in de Drechtsteden te investeren in woningbouw, infrastructuur, bedrijventerreinen, centrumontwikkeling en onderwijs. Die investeringen moeten leiden tot 30.000 nieuwe arbeidsplaatsen, 25.000 nieuwe woningen en een economisch sterke regio, die meer dan 300.000 inwoners telt en aantrekkelijk is voor toeristen.

Lees meer

Presentatie Stichting 50+ Drechtsteden werkt

11-04-2017

Tijdens de bijeenkomst van 4 april jl. heeft voorzitter Riet Duykers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) een presentatie gegeven aan onze leden. Heeft u interesse om de presentatie nog eens door te nemen?

Klik dan hier.

Stichting50plus

Stichting50plusdrechtsteden

De Stichting 50+ Drechtsteden Werkt is een zelforganisatie met als doel de kansen van werkzoekende 50+ers op een succesvol herintreden in het arbeidsproces te verhogen.

'Samen Bereikbaar' het zakelijk platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid.

13-03-2017

'Samen Bereikbaar, Duurzaam op weg', het initiatief van het bedrijfsleven en de Drechtsteden, is op zoek naar u!
Nu zijn er 29 organisaties aangesloten, de OVZ is een van de aangesloten organisaties. Er is een website, een concrete intentieverklaring, de app TURNN met slimme mobiliteitsoplossingen en het platform groeit. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Anna Schouten.


,,Afgelopen half jaar hebben we een flinke vooruitgang geboekt," constateert projectleider Anna Schouten tevreden. Een van de mijlpalen is de ondertekening van een intentieverklaring eind juni 2016, waarmee de bedrijven uit de regio aangeven te gaan bijdragen aan het verminderen van de files. Inzet: 10 procent van de werknemers uit de spits halen in 2017.

Lees meer

Ondernemersverenigingen presenteren economische cijfers 2016

BEDRIJFSLEVEN OVERWEGEND POSITIEF

9-1-2017

De leden van de beide lokale ondernemersverenigingen OVZ (Zwijndrecht) en Hazewinden (Heerjansdam) kijken positief terug op 2016 en hebben positieve verwachtingen voor 2017. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek, die gepresenteerd werden tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Zwijndrecht en de beide ondernemersverenigingen op jl. 9 januari in het Gemeentehuis van Zwijndrecht.

Lees meer

Commissie Economische Belangen

22-12-2016

RobertKreuknietOverleg OVZ en wethouder Kreukniet
Op 22 december 2016 heeft het eerste periodieke overleg plaatsgevonden tussen OVZ en de wethouder.
Naast wethouder Robert Kreukniet was bedrijvencontactfunctionaris Gerard Keuzenkamp aanwezig en voor OVZ van de Commissie Economische Belangen Gerard Vaandrager en Frans van Weert.
 
Nadruk op bereikbaarheid/mobiliteit
Op een aantal plaatsen zijn bedrijven kwetsbaar voor of ondervinden direct hinder van verkeerssituaties. Gesproken is over de “Blauwe” brug, Sandelingenknoop (Hendrik-Ido-Ambacht) en de Ringdijk waarvoor aandacht voor het belang van bedrijven gevraagd én toegezegd is.
Ook de nieuwe concessie OV kwam aan de orde waarbij aandacht voor het tijdiger melden van plannen vanuit bijv. Provincie door de gemeente toegezegd werd.
Voor het oplossen van geen OV op Bakestein zijn enige ideeën gewisseld.
 
Communicatie
Naast nog een aantal inhoudelijke onderwerpen over zaken zoals bedrijfsterreinen, tarieven, OndernemersFonds en Economisch Actie Programma werd geconstateerd dat deze vorm van overleg tussen OVZ en Gemeente waardevol is. Tijdige en open communicatie over en weer maken dat de samenwerking resultaat oplevert.
Vastgesteld werd dat in ieder geval bereikbaarheid/mobiliteit zeker gespreksonderwerp moet zijn van dit periodieke overleg.
Afgesproken is dit periodiek overleg ongeveer 1x per kwartaal te houden.
Heeft u zaken die u op deze wijze aan de orde wilt stellen, neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .