Nieuws

OVZ ondersteunt Samen Bereikbaar

Samen Bereikbaar is het initiatief om praktische aanpakken te stimuleren om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.

OVZ is ambassadeur van dit initiatief. Wij wijzen u graag op onderstaande actie waaraan u kunt meedoen.

 

1. Reizigersonderzoek in regio Drechtsteden, Gorinchem en Ridderkerk (langs de A15) is op zoek naar deelnemers

Om effectieve maatregelen te ontwikkelen voor de bereikbaarheid van de A15, wordt er momenteel een onderzoek uitgevoerd naar ‘reisgedrag’. 

Wij vragen uw hulp om dit onderzoek te verspreiden onder uw medewerkers, zodat er zoveel mogelijk mensen de app downloaden en aan zetten. 

Werknemers doen enkele weken mee, anoniem. Met de inzichten kan de Verkeersonderneming maatregelen ontwikkelen om de bereikbaarheid te verbeteren op de A15.

Deelnemers verdienen na afloop een Bol.com bon t.w.v. 5 euro. Je kunt starten van 2 t/m 29 september!

Zie: https://samenbereikbaar.nl/project/reizigersonderzoek-in-regio-drechtsteden-gorinchem-en-ridderkerk/

 

2. Probeeraanbod openbaar vervoer

De MRDH heeft een ov probeeraanbod ontwikkeld. Medewerkers die wonen en/of werken in MRDH gebied kunnen hier gebruik van maken.  Wil je het ov onder je medewerkers stimuleren? Meld je dan aan. Een medewerker kan 2x4 weken gebruik maken van de pas. Door het uit te proberen, is onze ervaring, wordt er na de probeerpas vaker gebruik gemaakt van het ov. Ook is er een promotiepakket te bestellen.

Zie: https://samenbereikbaar.nl/project/2-x-4-weken-het-ov-proberen-met-de-probeerpas/ 

 

3. Advies verduurzamen van het wagenpark

Tot december kunnen bedrijven gratis advies ontvangen door een expert op het gebied van het verduurzamen van het wagenpark. Bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch en waterstof.

Zie: https://samenbereikbaar.nl/tools/elektrisch-vervoer-stimuleren/ 

 

4. Campagne “love to ride” | fiets naar je werk maand 

Momenteel doen er 19 organisaties mee in ons gebied en ruim 160 medewerkers. Afgelopen maandag zijn de eerste weekprijzenbekend gemaakt. Medewerkers kunnen nog steeds meedoen en prijzen winnen! 

Voor meer informatie: https://samenbereikbaar.nl/project/love-to-ride/ 

De eerste prijswinnaars: https://samenbereikbaar.nl/news/love-to-ride-prijswinnaars-week-1/ 

 

De Regelrechter

Een snelle, laagdrempelige en goedkope procedure

Vanaf september 2018 is het voor bedrijven en burgers mogelijk om -in het kader van een pilot- een civiel geschil aan de Rotterdamse Regelrechter voor te leggen. De Rotterdamse Regelrechter is een initiatief van de rechtbank Rotterdam, locaties Rotterdam en Dordrecht. De regelrechter onderzoekt samen met partijen in een goed gesprek of ze er onderling uit komen. Lukt dat niet? Dan hakt de regelrechter alsnog de knoop door. Het blijft dus wel een rechtszaak.


Vrijwillig

Het is niet verplicht om aan de pilot deel te nemen. Alleen als beide partijen dat willen, wordt de regelrechter ingeschakeld. Het voordeel van de regelrechter is dat het gesprek op korte termijn kan plaatsvinden en dat het griffierecht voor particulieren € 39,50 per partij is. Het griffierecht dat bedrijven betalen, ligt iets hoger.


Goed gesprek

Tijdens het gesprek vraagt de regelrechter u om uit te leggen wat er aan de hand is en wat er volgens u moet gebeuren. De regelrechter onderzoekt of u er samen met de andere partij uit kunt komen en geeft daarbij zo nodig advies. U hoeft zelf geen juridische kennis te hebben. De regelrechter zorgt ervoor dat wetten en regels op de juiste manier worden toegepast als partijen met elkaar afspraken maken over een oplossing. Wanneer er door partijen zelf geen oplossing wordt gevonden, neemt de regelrechter een beslissing.


Welke zaken behandelt de regelrechter?

De regelrechter behandelt geschillen die gaan over arbeid (ook re-integratiezaken en ontslagkwesties), huurzaken, consumentenzaken, geldvorderingen, schades en burenruzies. Bestuurszaken en de meeste familiezaken worden niet door de regelrechter behandeld. Er zijn nog meer soorten zaken die worden behandeld. Daarover kunt u meer uitleg krijgen als u contact opneemt met het bureau van de regelrechter.


Voorwaarden

De Rotterdamse Regelrechter is op dit moment een proef en daarom gelden er bepaalde voorwaarden om van deze snelle en goedkope procedure gebruik te kunnen maken:

  1.  Arbeidszaken, huurzaken, consumentenzaken, geldvorderingen, schades en burenruzies kunnen door de regelrechter behandeld worden. Bestuurszaken en de meeste soorten familiezaken kunnen niet in het kader van dit project worden voorgelegd. De rechtbank beslist of uw zaak in behandeling wordt genomen in het kader van deze pilot.
  2. U bent bereid tot een goed gesprek en u staat open voor een praktische oplossing van het conflict.
  3. Wij vinden het belangrijk om te weten wat u van de regelrechter-formule vindt. Daarom stellen wij u na afloop enkele vragen. Uiteraard is uw privacy daarbij gegarandeerd.

Geïnteresseerd?

Wilt u weten of de regelrechter uw geschil kan behandelen? Kijk dan op www.rechtbankrotterdam.nl onder regels en procedures.
U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met het bureau van de regelrechter: 088 - 361 19 61.

Download PowerPoint presentatie

Enquête 2018

Jaarlijks wordt een vragenlijst rondgestuurd onder de Zwijndrechtse ondernemers.

Klik op onderstaande link voor de resultaten van de jaarlijkse enquête over hoe het Zwijndrechts bedrijfsleven het in 2018 economisch gedaan heeft.

 

Enquête