Nieuws

Commissie Economische Belangen

22-12-2016

RobertKreuknietOverleg OVZ en wethouder Kreukniet
Op 22 december 2016 heeft het eerste periodieke overleg plaatsgevonden tussen OVZ en de wethouder.
Naast wethouder Robert Kreukniet was bedrijvencontactfunctionaris Gerard Keuzenkamp aanwezig en voor OVZ van de Commissie Economische Belangen Gerard Vaandrager en Frans van Weert.
 
Nadruk op bereikbaarheid/mobiliteit
Op een aantal plaatsen zijn bedrijven kwetsbaar voor of ondervinden direct hinder van verkeerssituaties. Gesproken is over de “Blauwe” brug, Sandelingenknoop (Hendrik-Ido-Ambacht) en de Ringdijk waarvoor aandacht voor het belang van bedrijven gevraagd én toegezegd is.
Ook de nieuwe concessie OV kwam aan de orde waarbij aandacht voor het tijdiger melden van plannen vanuit bijv. Provincie door de gemeente toegezegd werd.
Voor het oplossen van geen OV op Bakestein zijn enige ideeën gewisseld.
 
Communicatie
Naast nog een aantal inhoudelijke onderwerpen over zaken zoals bedrijfsterreinen, tarieven, OndernemersFonds en Economisch Actie Programma werd geconstateerd dat deze vorm van overleg tussen OVZ en Gemeente waardevol is. Tijdige en open communicatie over en weer maken dat de samenwerking resultaat oplevert.
Vastgesteld werd dat in ieder geval bereikbaarheid/mobiliteit zeker gespreksonderwerp moet zijn van dit periodieke overleg.
Afgesproken is dit periodiek overleg ongeveer 1x per kwartaal te houden.
Heeft u zaken die u op deze wijze aan de orde wilt stellen, neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .