Nieuws

'Samen Bereikbaar' het zakelijk platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid.

13-03-2017

'Samen Bereikbaar, Duurzaam op weg', het initiatief van het bedrijfsleven en de Drechtsteden, is op zoek naar u!
Nu zijn er 29 organisaties aangesloten, de OVZ is een van de aangesloten organisaties. Er is een website, een concrete intentieverklaring, de app TURNN met slimme mobiliteitsoplossingen en het platform groeit. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Anna Schouten.


,,Afgelopen half jaar hebben we een flinke vooruitgang geboekt," constateert projectleider Anna Schouten tevreden. Een van de mijlpalen is de ondertekening van een intentieverklaring eind juni 2016, waarmee de bedrijven uit de regio aangeven te gaan bijdragen aan het verminderen van de files. Inzet: 10 procent van de werknemers uit de spits halen in 2017.

 

samen bereikbaar


Schouten: ,,Die 10 procent is natuurlijk maar een getal. Nog mooier is als het 20 procent wordt of dat er innovatieve diensten worden ontwikkeld. Om ondernemers daarbij te ondersteunen, kunnen ze gebruik maken van een gratis postcodescan. Ze krijgen daarmee goed inzicht in het woon-werkverkeer van hun werknemers, zowel qua afstand als vervoermiddel. Momenteel hebben we al 5 organisaties voorzien van deze analyse en de komende maanden worden ook alle andere aangesloten organisaties gescand.
Ook logistieke bedrijven zijn bij ons aan het juiste adres. Het mijden van de spits door een vrachtwagen of bedrijfswagen levert zelfs geld op. Onze logistieke makelaar ondersteunt bedrijven bij dit proces.

Mobiliteitsdiensten

Om het de werknemers makkelijker te maken, is sinds kort de TURNN-app beschikbaar. Deze app geeft iedere medewerker inzicht in alle reisadviezen in één scherm. Alle OV-apps zijn hierin gecombineerd. Je krijgt advies op maat van deur tot deur; met het OV, (water)taxi, deelauto’s en deelfietsen. Zo word je compleet ontzorgt. En TURNN is er ook voor werkgevers. Zij kunnen via hun dashboard eenvoudig allerlei vormen van vervoer ontsluiten waardoor werknemers bijvoorbeeld een deelfiets of – auto kunnen boeken. De werkgever ontvangt één factuur waarin de kosten verdeeld zijn naar kostenplaats en/of werknemer. Via een dashboard krijgt de werkgever inzicht en kan hierdoor het mobiliteitsbeleid optimaliseren.

Overlast beperken

,,Verder werken we aan de communicatie rond de werkzaamheden die gaan plaatsvinden op de aansluitingen N3/A16 en N3/A15. We kijken daarbij ook welke maatregelen bedrijven zelf kunnen bedenken om overlast voor henzelf tot een minimum te beperken. Daarom is het fijn dat het platform blijft groeien, met ambassadeurs, maar ook met partners zoals de OVZ. Steeds meer bedrijven zien het belang in van samen nadenken over duurzame mobiliteit en bereikbaarheid voor de Drechtsteden en zijn bereid daarvoor samen de mouwen op te stropen."


Meer informatie:
Anna Schouten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 54 36 31 00
TURNN app: www.turnn.io