Nieuws

Uitnodiging politiek debat

werkgevers Drechtsteden

Dordrecht, 7 september 2017


Politiek debat voor werkgevers in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40 in Dordrecht, op 5 oktober aanstaande


Geachte heer/mevrouw,


Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Werkgevers Drechtsteden heeft hierop al een voorschot genomen door een speerpuntenboekje op te stellen dat de gemeenteraadsfracties kunnen gebruiken bij de formulering van hun partijprogramma’s. In dit boekje worden doelen genoemd die essentieel zijn om de Drechtsteden in balans te krijgen. Volgens de WD is die balans er pas als er sprake is van een krachtige regionale en economische samenwerking waarbij daadkracht en realisering de richting bepaalt en niet het formuleren van plannen de boventoon voert. Deze regio benadering maakt het mogelijk om de lokale krachten, de lokale accenten en de lokale identiteit te behouden en verder te versterken.

Uiteraard is het van belang dat u als werkgever in deze regio aan de gemeenteraadsfracties overbrengt wat u belangrijk vindt in het kader van wonen, werken en recreëren in de Drechtsteden en specifiek in uw gemeente. Ook de vertegenwoordigers van de fracties willen graag met u in gesprek om input te verkrijgen voor hun verkiezingsprogramma’s. Kortom we brengen graag de dialoog op gang waarbij we specifiek aandacht willen besteden aan:

  • Technisch onderwijs en arbeidsmarkt
  • Economische groei van de regio
  • Mobiliteit
  • Energietransitie

Daartoe organiseren we op 5 oktober een politiek debat in het Dordrechts Museum. Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

15.30 - 16.00 uur Liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid het museum bezoeken (apart opgeven bij aanmelding)

15.45 - 16.00 uur Ontvangst van de overige gasten met koffie en thee

16.00 - 16.45 uur Welkom en opening door de voorzitter WD, Jacob Klink. Aansluitend een korte toelichting door Ben Knuppe, voorzitter van de Stichting Bedrijfsvrienden.
Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar. Een lange geschiedenis en een rijke collectie. Conservator Sander Paarlberg zal aan de hand van enkele hoogtepunten uit de collectie laten zien wat dit museum zo bijzonder maakt. Tevens zoemt hij in op de nieuwe tentoonstelling van Jongkind een sleutelfiguur in de schilderkunst van de 19de eeuw en pionier van het impressionisme die vanaf 29 oktober in het museum te zien is.

16.45 uur - 17.00 uur Hapje en een drankje 17.00 uur - 18.30 uur Politiek debat onder leiding van Bert de Winter (t.b.v. de politieke fracties) en Erik van Noordenne (t.b.v. de werkgevers).

18.30 uur Na afloop van het debat is het gezellig napraten onder het genot van een drankje en een lekkere maaltijd bij Art & Dining.

Als u vooraf vragen of punten wilt inbrengen voor het politiek debat dan kan dit via het onderstaande mailadres. We zullen deze dan tijdens de bijeenkomst naar voren brengen.

Uw aanmelding ontvangen wij graag via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.werkgeversdrechtsteden.nl. Vergeet niet te vermelden of u dieetwensen heeft én of u van tevoren het museum wilt bezoeken. Indien u het leuk vindt een introducee mee te brengen dan is deze van harte welkom. Parkeren kan in de directe omgeving van het museum (betaald) of in parkeergarage Drievriendenhof.

We ontvangen u graag op 5 oktober in het Dordrechts Museum.

Met vriendelijke groet,

 

Handtekening BarbaraKeuzenkamp

Barbara Keuzenkamp