jollycons-[category]/icons/svg/icon-ui-1-close Created with Sketch.

20 maart 2024

Beste leden van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht,

Langs deze weg wil ik u op de hoogte brengen dat wij, in het licht van een aanhoudend zwakke markt, deze week het voornemen bekend gemaakt om een aantal van onze activiteiten binnen Tata Steel Nederland Tubes BV te stoppen. De daarmee gepaard gaande reorganisatie heeft helaas tot gevolg dat een 120 tal banen binnen onze groep bedrijven zal verdwijnen.

Deze week is het consultatieproces gestart, en als dat doorlopen is zullen we onze productiecapaciteit op de sites in Zwijndrecht en in Oosterhout reduceren, door het sluiten van drie buizenlasmachines. We beogen hiermee marktvraag en productiecapaciteit weer in balans te brengen.

Het is geen gemakkelijke beslissing voor ons geweest als Directie maar we zijn ervan overtuigd dat hiermee de lange-termijn continuïteit van ons reeds 112 jaar bestaande groep bedrijven gewaarborgd blijft.

Mocht u vragen hebben over dit proces, aarzel niet om contact te zoeken!

Met vriendelijke groeten,
Directie Tata Steel Nederland Tubes BV.

Over Tata Steel Nederland Tubes BV
Tata Steel Nederland Tubes BV (“Tubes”) is onderdeel van Tata Steel Nederland BV en heeft vestigingen in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht. Tubes produceert stalen koudgevormde gelaste buizen. De buizen kunnen rond, rechthoekig, vierkant of met een speciaal profiel geproduceerd worden en voldoen aan hoge kwaliteitseisen. In totaal telt de onderneming 483 arbeidsplaatsen.

Tubes heeft een breed scala aan productmogelijkheden en opereert in een sterk concurrerende internationale markt. Het grootste deel van de buizen wordt gebruikt in bouw- en constructie toepassingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Italië en Polen. Andere belangrijke markten zijn machinebouw, landbouw en andere zware voertuigen inclusief trailers en bussen maar ook een verscheidenheid aan consumentenproducten.